Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Szájsebészet

 

Vannak olyan előre megtervezett vagy sürgősségi esetek, amikor nem elég a hagyományos fogorvosi ellátás, szájsebészeti beavatkozásra van szükség.


Tárgymutató

Szájsebészeti beavatkozások a Villányi Dentben

Az áttörés során megrekedt fogak eltávolítása

Előfordul, hogy egyes fogak nem vagy csak részben törik át az ínyt. Ezek a fogak gyulladást, rosszabb esetben cisztákat is okozhatnak. Érdemes ezeket a fogakat mielőbb eltávolítani, mielőtt a környező szövetekben is gyulladást okozna

Sebészeti úton történő fog- és foggyökér eltávolítás

A sebészeti fogeltávolítás akkor szükséges, ha a hagyományos eljárással nem sikerült eltávolítani a fogat. Ilyen az ínyszél alá törött fog, vagy ha a fog koronáját és a fognyakat a szuvasodás elroncsolta.

Foggyökér eltávolítás szükséges:

 • ha a korábbi foghúzás alkalmával bent maradt a gyökérmaradvány
 • nagyon görbe gyökerek esetén
 • ha a szomszédos fogak a gyökér fölé dőlnek, beszűkítve ezáltal a helyet

Problémát okozó bölcsességfog kivétele

A bölcsességfogak kibújásához gyakran nem áll rendelkezésre elég hely, az ilyen fogak mellett fájdalmas, gyulladt ínytasak alakulhat ki. Gyakori a bölcsességfogak szuvasodása, illetve előfordul, hogy az összes előttük álló fogat nyomják előre, ami harapási rendellenességhez, torlódáshoz vezethet. Ilyen esetekben szükséges eltávolítani a bölcsességfogat.

A foggyökér eltávolítás (resectio), vagyis a gyökércsúcs sebészeti úton történő eltávolítása

Olyan sebészeti módszer, melynek elsődleges célja a fog megtartása. Általában utolsó lehetőségként élünk ezzel a beavatkozással a fog megtartás érdekében. A műtét során eltávolítjuk a gyökértömött fog feltételezhetően fertőzött gyökércsúcsi részét.

Állcsont és ínykorrekciós műtétek

Az állcsontot érintő ciszták és gyulladásos megbetegedések kezelését is a szájsebészeink végzik. Némely esetben előfordul, hogy a fogpótlás készítése előtt, sebészi korrekciókat kell a csontállományban vagy az ínyben elvégezni, a pótlás sikeres rögzítése, elhorgonyzása érdekében.

(ugrás a lap tetejére)

Beavatkozások utáni teendők

A szájsebészeti műtétek utáni komplikációk megelőzése érdekében mi magunk is sokat tehetünk. A legfontosabb, hogy betartsuk az orvos utasításait. Mi az, amire oda kell figyelni? A műtétet követő első két napban pihenjen, és ne terhelje meg a szervezetét. Ha úgy érzi, pihenésre van szüksége, nyugodtan engedjen szervezete igényeinek.

 • A beavatkozást követő 3-4 órában, illetve a zsibbadás elmúltáig csak folyadékot fogyasszon. 1-2 napig kerülje a kávét, tejet és tojást tartalmazó ételek, italok fogyasztását. A varratszedésig puha, pépes ételeket fogyasszon. Lehetőleg a műtéttel ellentétes oldalon rágjon.
 • Dohányzás és alkohol fogyasztása a seb fertőzésének és vérzésének veszélye miatt a varratszedésig kerülendő.
 • A műtétet követően javasolt a fokozott szájhigiénia betartása, napi többszöri, étkezés utáni fogmosás puha fogkefével. A műtétet követő naptól célszerű kamillás és/vagy fertőtlenítő szájöblögető használata.
 • Műtétet követően mielőbb kezdje el arcának jegelését. Erre a célra legalkalmasabb, ha jégakkut vagy például tejet lefagyaszt és törölközőbe vagy száraz kendőbe csavarva a műtéti oldalon kívülről az arcára helyezi.
 • Kerülje a műtéti terület szívogatását, a műtétet követő egy napon belül az öblögetést, és a seb kézzel vagy más eszközzel történő érintését.
 • A varratszedésig kerülje a fizikai munkavégzést és lehetőség szerint magas párnán aludjon.
 • A gyógyszereit a kezelőorvos utasításainak megfelelően szedje.
 • Azok, akiknél a műtét során arcüreg zárást is végzünk a fentebb leírtakon kívül varratszedésig szigorúan kerüljék az orrfújást, megerőltetést, a tüsszentést nyitott szájjal végezzék. Nálunk a varratszedés időpontja általában a műtétet követő 10. napra esik.

(ugrás a lap tetejére)

Ki végzi nálunk a beavatkozást?

A szájsebészeti beavatkozásokat Dr. Gazdag Dávid és Dr. Gulics Ákos végzi rendelőnkben.

Dr. Gazdag Dávid profil

 

Dr. Gazdag Dávid

Bemutatkozás

Rendelési ideje:

Péntek:  7:30-20:30
Szombat: változó

 

 

 

 

 

Dr. Gulics Ákos

Bemutakozás

Rendelési ideje:   

Hétfő: 14:30-20:00
Szerda: 14:30-20:00

 

Mi sem bizonyítja jobban, mint pácienseink véleménye:

„Nagy Doktor csodát művelt a bedagadt arcommal, amiért nagyon hálás vagyok. Az empátiája és a profizmusa példa értékű. Ezúton is nagyon szépen köszönöm, mindenkinek ajánlani fogom. Tisztelettel: Soós Tímea”

“Nagyon precíz és nagyon gyors a Ruzsa Doktor Úr! Kedvesen mindent aprólékosan elmagyarázott és ami a legfontosabb fájdalommentesen! Csak ajánlani tudom! Köszönöm K. Gábor ”

“Ha nem féltem volna a fogorvostól, akkor nem ilyen fogakkal (ha ezek fogak voltak) jövök ide. Köszönet a szép fogakért, köszönet dr. Gulics Ákos doktor úrnak, a precíz jó munkáért. Hamburger József és Hamburger Józsefné"

(ugrás a lap tetejére)

10 ok, hogy miért minket válasszon szájsebészeti beavatkozásához

 1. A főváros egyik legbarátságosabb rendelőjében már több mint 50.000 pácienst kezeltünk. Rendszeres, reprezentatív elégedettségi felmérésünk eredménye, hogy pácienseink 98,7%-a mindennel elégedett.
 2. Könnyen megközelíthetőek és megtalálhatóak vagyunk. A piros hetes busz mellett még 8 egyéb buszjárat és 10 villamosjárat áll meg a közvetlen közelünkben. A négyes metróval pedig gyorsan elérhetők vagyunk Pestről is.
 3. Kezeléseinkre írásos garanciát vállalunk.
 4. Az Önt kísérő személy nyugodtan bejöhet a kezelésre.
 5. Önhöz igazodó, rugalmas időpontadás és nagyon gyors reagálás a megkeresésekre. Minimális várakozási idő.
 6. Áraink a hasonló méretű és komplex szolgáltatási körű fogászati intézményekhez képest rendkívül méltányosak.
 7. Nincsenek rejtett költségek, a közzétett áraink a teljes szolgáltatás költségét fedezik.
 8. Automatikus értesítés, az éves kontrollvizsgálatra.
 9. Ingyenes Wifi szolgáltatás a rendelő területén
 10. Kulturált és kellemes, mediterrán hangulatú környezetben fogadjunk Önt.

(ugrás a lap tetejére)

További érdekességek a szájsebészeti beavatkozásokról

Nyaralás, búvárkodás, fogfájás: Tudta Ön, ha repülővel megy nyaralni, különösen, ha búvárkodni is szeretne, mindenképp érdemes felkeresnie fogorvosát indulás előtt? Tovább a cikkre..

Foghúzás utáni fogkefe csere? Szükséges figyelmesség? Foghúzás után szervezetünknek regenerációra van szüksége. Muszáj odafigyelni étrendünkre, életmódbeli és szájápolási szokásainkra, hogy a seb gyógyulása minél gyorsabban és panaszoktól mentesen mehessen végbe. Tovább a cikkre..

Hogyan változtatható meg a fogak formája? Ma már egyre többen tekintenek úgy a fogászatra, mint egyfajta szépészeti eszközre, s el kell ismernünk, egy egészséges, csinos fogsor bizony sokat dob az ember megjelenésén. Tovább a cikkre..

Evolúciós gubanc. A bölcsességfog és a vele kapcsolatos leggyakoribb problémák: A bölcsességfog a harmadik és egyben az utolsó nagyőrlő, ami általában 18 és 25 éves kor között bújik elő, felül és alul egyaránt. Tovább a cikkre..

A foghúzás leggyakoribb okai: Mikor van szükség a fog eltávolítására? Teljesen természetes, ha életünk során, akár gyermekkorban, akár felnőttkorban ilyen-olyan okból szükség van egy vagy több fog eltávolítására. Tovább a cikkre..

Bölcsességfog kérdés: Menjen vagy maradjon? Az egyik legváltozatosabb eseteket produkáló fogunk minden bizonnyal a bölcsességfog, hiszen nem csak az előtörése okozhat problémákat, hanem akár torlódásokat is előidézhet az alsó vagy felső fogsorunkban. Tovább a cikkre..

Foghúzás utáni teendők A foghúzás után még számos dologra oda kell figyelnünk, hogy a gyógyulás rövid idő alatt és minél sikeresebben bekövetkezzen. Tovább a cikkre..

 

Időpontot kérek kezelésre vagy szűrésre!


  Név:

  Telefonszám:

  Kérjük válasszon egyet:

  Ha tudja milyen szolgáltatásra jelentkezik hozzánk kérjük töltse ki:

  Melyik napszakra szeretne időpontot foglalni?