Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

CT Felvétel készítés

 

A 3D CT felvétel jóval többet elárul az emberi állkapocsról, mint a hagyományos panorámaröntgen.
Kevesebb röntgensugár, pontosabb, részletesebb képalkotás!
Rendelőnkben egyaránt készítünk saját és más rendelőbe járó pácienseknek is 3D CT felvételt.

 


Tárgymutató

Miért lehet szüksége 3D CT felvétel készítésére?

Minden fogászati, szájsebészeti kezelések előtt fontos, a teljes felmérés fogai jelenlegi állapotáról, amik elengedhetetlen a kezelőorvosnak az esetleg szükséges kezelések pontos tervezéséhez, elvégzéséhez. Bizonyos kezelésekhez például fogeltávolítások, csontpótló beavatkozások, implantációs beültetések, gyökérkezelések, góckutatáshoz képalkotó diagnosztika is szükséges. A felvétel tizedmilliméter pontossággal megmutatja az állkapocs szerkezetét, milyen vastag és sűrűségű a csontszerkezet, idegek elhelyezkedését,stb.

(ugrás a lap tetejére)

Mennyi sugárdózissal jár a 3D CT felvétel?

3D CT felvétel készítésekor a páciens sugárterhelése kisebb, mint a medical CT sugárterhelés. A szkennelés CT-vel perceket vesz igénybe, míg  3D CT berendezéssel 4,9 másodpercet, védve Önt a fölösleges sugárterheléstől.

Terhesség esetén készíthető -e 3D CT felvétel?

Mindig mondja el orvosunknak, ha terhes vagy akár ennek a gyanúja felmerül. Ilyenkor kivételesen óvatosan bánunk Önnel, és valószínűleg röntgent és CT-t sem használunk, ha nem feltétlenül szükséges, különösen az első három hónap alatt.

3D CT felvétel készítés menete?

A 3D CT felvételeket asszisztenseink készítik el Önről, kezelőorvosuk kérésére.
A 3D CT technológia is a röntgensugarakra épül, ezért minden fémet és a vizsgálatot akadályozó tárgyat el kell távolítani a fejünkről, nyakunkról (ékszereket, piercingeket), valamint kivehető fogpótlást, szemüveget.

Pácienseink maximális védelmét a vizsgálat során a legszigorúbb jogszabályi előírásoknak megfelelően ólomköpennyel is biztosítjuk.
Az asszisztensek a felvétel elkészítése előtt instrukciókkal látják el Önt.
A vizsgálat időtartama (szkennelési idő 4,9 másodperc) alatt mozdulatlannak kell lenni, különben mozgási műtermék keletkezhet (homályos kép) és emiatt esetleg szükségessé válik a  3D CT felvétel megismétlése.

Amennyiben csak 3D CT felvételre van szüksége és fogászati kezelését nem rendelőnk végzi a CT felvételt DVD-n átadjuk Önnek, hogy továbbítsa kezelő orvosának, aki a saját számítógépén egyszerűen kiértékelheti az Önről készült felvételt.

(ugrás a lap tetejére)

Időpontot kérek kezelésre vagy szűrésre!


    Név:

    Telefonszám:

    Kérjük válasszon egyet:

    Ha tudja milyen szolgáltatásra jelentkezik hozzánk kérjük töltse ki:

    Melyik napszakra szeretne időpontot foglalni?