Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Koronavírus tájékoztató

Minden tőlünk telhető óvintézkedést megteszünk Ön és munkatársaink biztonsága érdekében.
Fogászatunkon minden feltétel adott ahhoz, hogy a fogászati beavatkozásokat maximális védelem mellett, teljesen biztonságosan végezzük el.

 

Fokozott biztonsági intézkedésekkel gondoskodunk egészségnek megőrzéséről!

 

Az elmúlt időszakban egyre többet kérdezik pácienseink, hogy mennyire biztonságos fogászati beavatkozásban részesülni a járvány idején? Milyen óvintézkedéseket teszünk meg? Szeretnénk megosztani Önökkel a legfontosabb kérdéseket, bemutatni óvintézkedéseinket és segítünk eloszlatni aggodalmukat.

Merjünk – e vállalni fogászati beavatkozást a koronavírus járvány idején vagy halasszam el?

Határozottan vállaljuk! Egy magán egészségügyi intézményben mindig magasabb az egészségügyi és higiénés szabályok. A jelenlegi járvány miatt rendelőnkben az eddigieknél is jóval szigorúbb szabályokat vezettünk be. Biztonságosabb környezetnek számítanak, mint az életünk egyéb területei, ahol több a kockázati tényező- pl. bevásárlás, tömegközlekedés, iskola, munkahely.
Nincs olyan hivatalos információ a mely szerint akár egyetlen fogászat is gócponttá vált volna járványügyi szempontból – és most nem csak a hazai fogászatokról beszélünk, hanem az egész világról.

Semmikép se halogassunk, mivel nagyobb egészségügyi probléma alakulhat ki belőle!
Egy kisebb lyukas fognál több hét, akár hónapos halasztás is gyökérkezeléshez vezethet.
A fogakon kialakult fogkő és rajtuk megtelepedő baktériumok, a fogágyban gyulladást és egyéb parodontológiai problémákat okozhat. A gyulladásos folyamat nem csak szájüregre korlátozódik, hanem akár komoly szívbetegségeket is előidézhet és gyengítik az immunrendszert. A kezeletlen fogászati problémákkal rendelkezők esetében egy vírusfertőzés lefolyása súlyosabb lehet, szövődmények alakulhatnak ki, mint egy egészséges szájüreggel rendelkezők esetében.

Merjek e belevágni egy hosszadalmasabb fogászati beavatkozásba, mint a fogpótlás, implantáció, fogszabályozás? Lehet –e számítani hasonló szigorításra a fogászati ellátásban, mint tavasszal?

Nyugodtan merje vállalni a hosszabb fogászati kezelést. Nem valószínű, hogy ilyen súlyos szigorításokat vezetnének be a fogászati ellátásban, mint a tavasszal. Ha még is szükségessé válna, akkor sem tartható 4-6 hétnél tovább. A kezelések pár héttel való eltolásának nincs jelentősége, mivel az olyan jellegű beavatkozásoknál, amiket egészségromlás nélkül nem lehet félbe hagyni, minden esetben befejezhető.

 

Már az időpontfoglalás során recepciós munkatársaink telefonos speciális anamnézis szűrést végeznek.

Rendelőnkbe belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés a maszk és a lábzsák használata.

Vendégeink testhőmérséklet ellenőrzése, a belépéskor.

Az érkezők számát tudatosan szabályozzuk, így lehetőség van arra, hogy várakozó pácienseink betartsák a járványügyi helyzetben előírt távolságtartást.

Szakembereink a nemzetközi járványügyi szabályoknak megfelelő védőfelszerelésekben dolgoznak  (FFPP 2/3 maszkok, védőköpeny, szemüveg, szemvédő pajzs, kesztyű, lábzsák)

A kezelés megkezdése előtt speciális fertőtlenítő oldatos szájöblögetést szükséges.

Rendelőnkben az eddigieknél is jóval szigorúbb higiénés szabályokat vezettünk be. Kiemelt figyelmet fordítunk a minden páciens után elvégzett alapos fertőtlenítésre, amely érinti a kezelőhelyiségeket, a várótermet, a mosdót, kilincseket, asztalokat, székeket, a padlót.

A rendelő teljes területén rendszeresen szellőztetünk.

Kollégáink csakis egészséges állapotban vállalják a munkát.

 

Ön és munkatársaink védelme érdekében, annál a páciensnél, aki igazoltan koronavírus fertőzött volt vagy Covid 19-re utaló típusos tünetek jelentkeztek, csak a tünetek elmúlta után 1 héttel (fogkőeltávolítás esetén 2 héttel) tudjuk elvégezni a fogászati kezelést. Amennyiben fel tud mutatni negatív PCR teszt eredményt, a beavatkozásra hamarabb is sor kerülhet!

Amit Öntől kérünk a fertőzés kockázatának elkerülése érdekében:

 

Kérjük, hogy a megadott időpontra pontosan érkezzen, kísérő nélkül. Kiskorú gyermeket egy felnőtt kísérhet.

Rendelőnkbe belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés a maszk és a lábzsák használata.

Ha Önnél, vagy családjában, környezetében valakinél a tünetek –  íz és szaglás vesztés, láz, száraz köhögés, mellkasi fájdalom, izomfájdalom, levertség, erős fejfájás, nehézlégzés, orrfolyás, torokfájás, hasmenés –

kérjük ebben az esetben mondja le időpontját!

Ha Ön vagy közvetlen családtagja, vagy olyan személlyel került kapcsolatba, aki koronavírussal fertőződött meg –

kérjük ebben az esetben mondja le időpontját!

Covid gyanús személyeknél tervezett beavatkozásra csak tünetmentesség után 1 héttel (fogkőeltávolítás esetén 2 héttel) vagy negatív COVID PCR teszt eredmény felmutatása esetén kerülhet sor.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

 

Időpontot kérek kezelésre vagy szűrésre!


Név:
Telefonszám:
Kérjük válasszon egyet:
Ha tudja milyen szolgáltatásra jelentkezik hozzánk kérjük töltse ki:
Melyik napszakra szeretne időpontot foglalni?