Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Barázdazárás

A maradó és a tejfogak szuvasodása megelőzhető barázdazárással, ami az ép, illetve kismértékben szuvas barázdáknak egy speciális tömőanyaggal történő lezárását jelenti.

A frissen előtört fogak felszínét letisztítva – fúrás nélkül – különleges nagy behatoló képességű tömőanyagot viszünk fel a fog felszínére, amely befolyik a barázdák mélyére, így elzárja a szuvasodást keltő lepedék bejutásának útját.


Tárgymutató

Mikor érdemes barázdazárást kérni és miért?

A legveszélyesebb, leggyakoribb és a fogat leghamarabb tönkretevő szuvasodás: a rágófelszíni barázdaszuvasodás. A fogváltás után a fogak nagyon éretlenek, nem tartalmaznak még elég kalciumot és védtelenek a baktériumokkal szemben. Biztosan tapasztalta már Ön is saját gyermekkorában, vagy gyermekein, hogy még alapos fogmosás ellenére is a hátsó fogak fájdalmasan kilyukadtak. Ennek elteltével a barázdazárást meg kell újítani.

Kinek ajánljuk?

 • Minden gyermek frissen előtört maradó fogainál alkalmazzuk
 • 5 és 7 éves kor között jelennek meg az első nagyőrlők
 • 11 és 14 éves kor között a második nagyőrlő- és az első, illetve második kisőrlő fogak
 • gyermekek tejőrlő fogait is lehet barázdazárni, így megelőzhető a tejfogak későbbi szuvasodása
 • minden felnőtt számára javasolt, akik szeretnének részesülni a prevenció ezen módjában

(ugrás a lap tetejére)

A barázdazárás előnyei

 • A fogszuvasodást, és emiatt a fogfájást el lehet vele kerülni.
 • Fájdalommentes: a fogat nem, vagy csak nagyon minimálisan kell felfúrni, ezért a kis páciensnek csak kellemes fogászati élményekben lesz része.
 • A teljesen ép fog sokkal jobb és tovább használható, mint egy már szuvas, de utólag betömött fog.
 • Mivel minden tömésnél olcsóbb, ezért költségkímélő is.

Melyik fogakat lehet ily módon lezárni?

A barázdazárást csak a hátsó őrlőfogakon alkalmazzák. Ezek azok a fogak, amelyeknek a rágófelületén csücskök és barázdák találhatók. A fogorvos, miután megvizsgálta és megállapította, hogy a fogon lévő barázdák valóban mélyek, el fogja mondani, hogy melyik fogakat kell lezárni. Néhány fognak természetes nagy barázdái vannak, ezeket kell ellátni.

(ugrás a lap tetejére)

Profi fájdalomcsillapítás

A helyi érzéstelenítés, rendelőnkben, lidocain helyett, az annál modernebb, articain hatóanyag tartalmú Ultracain nevű gyógyszerrel történik, melynek nagy előnye, hogy gyorsabban hat (1-3 perc), erős fájdalomcsillapító hatású, nincs szövetingerlő tulajdonsága és a minimális hatóideje 75 perc. Biztonságosan használható kismamáknál (a magzatot nem károsítja, anyatejben nem választódik ki), szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, cukorbeteg pácienseknél is. Ez természetesen megoldást jelent a lidocain érzékeny páciensek számára is. Helyi érzéstelenítést is használunk gyümölcs ízű zselék bedörzsölésével az injekció helyén, hogy ettől a kellemetlenségtől is Óvjuk Önt.

Miért minket válasszon?

 1. A főváros egyik legbarátságosabb rendelőjében már több mint 50.000 pácienst kezeltünk. Rendszeres, reprezentatív elégedettségi felmérésünk eredménye, hogy pácienseink 98,7%-a mindennel elégedett.
 2. Könnyen megközelíthetőek és megtalálhatóak vagyunk. A hetes busz mellett még 8 egyéb buszjárat és 10 villamosjárat áll meg a közvetlen közelünkben. A négyes metróval pedig gyorsan elérhetők vagyunk Pestről is.
 3. Kezeléseinkre írásos garanciát vállalunk.
 4. Az Önt kísérő személy nyugodtan bejöhet a kezelésre.
 5. Önhöz igazodó, rugalmas időpontadás és nagyon gyors reagálás a megkeresésekre.
 6. Minimális a várakozási idő.
 7. Áraink a hasonló méretű és komplex szolgáltatási körű fogászati intézményekhez képest rendkívül méltányosak.
 8. Nincsenek rejtett költségek, a közzétett áraink a teljes szolgáltatás költségét fedezik.
 9. Igényes, kulturált környezetben várjuk Önt.
 10. Automatikusan értesítjük Önt az éves kontrollvizsgálat esedékességekor.
 11. Ingyenes Wifi szolgáltatás található a rendelőben.

(ugrás a lap tetejére)

Mit tartalmaznak áraink?

Egy profi, barátságos és fájdalommentes kezelésnek nem kell csillagászati összegbe kerülnie, ráadásul nem dolgozunk rejtett költségekkel. Nálunk nincsenek plusz költségei olyan alapvető dolgoknak, mint az érzéstelenítés és varratszedés. Lehetősége van megismerni fogászatunkat, munkatársainkat fogászati konzultáció keretében, ahol teljes körű felvilágosítást kap fogai állapotáról és a szükséges kezelésekről.

Ön sokféleképpen fizetheti nálunk fogászati kezelését.

 

Tekintse meg fizetési lehetőségeit és árainkat.

(ugrás a lap tetejére)

További érdekességek a barázdazárásról

Van-e a barázdazárásnak hátránya? : A barázdazárás az egyik leghatékonyabb fogszuvasodás-gátló fogászati eljárás napjainkban, sokan mégis óvakodnak tőle, mert nem tudják, hogy jár-e bármiféle negatív következménnyel, ha őrlőfogaik barázdáit feltöltik, azaz lezáratják. Tovább a cikkre…

Így előzd meg hatékonyan a fogszuvasodást! Őrlőfogainkon a fogszuvasodás sok esetben azokból a mély barázdákból indul ki, ahol könnyen megtapadnak a baktériumok, s ahonnan még kifinomult technikával is elég nehézkes eltávolítani a lerakódásokat. Tovább a cikkre…

Időpontot kérek kezelésre vagy szűrésre!


  Név:

  Telefonszám:

  Kérjük válasszon egyet:

  Ha tudja milyen szolgáltatásra jelentkezik hozzánk kérjük töltse ki:

  Melyik napszakra szeretne időpontot foglalni?