Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Foghúzás

A fogak és gyökerek eltávolítása, a foghúzás napjainkban rutin beavatkozásnak számító szájsebészeti beavatkozás.

A rendelőinkben dolgozó fogorvosok munkájának elsődlegesen a fogak megtartása a célja, de egyes betegek esetében csak a foghúzás, a fogak eltávolítása az egyetlen lehetséges kezelési mód.

A foghúzás gondolata is már félelmet kelthet az emberekben, ezért igyekszünk azt gyorsan, stressz mentesen és kellemetlen szövődmények nélkül megoldani.


Tárgymutató

Milyen esetekben lehet szükséges a foghúzás?

 • Ha mozognak a fogak
 • Fogágy gyulladása esetén
 • Amennyiben nem lehetséges a gyökér megtartás sérült fog esetében, és lehetetlen megtartani a fogat más kezeléssel.
 • Ha a fog koronája tönkrement a nagymértékű fogszuvasodás következtében és nem lehet tömést, betétet, koronát és semmilyen fogmegtartó kezelés alkalmazni.
 • Amennyiben nem lehet tökéletes mértékben gyökér kezelni a fogat a pulpa gyulladása miatt.
 • Ha a fogak nem alkalmasak már a kezelésre korábbi sikertelen gyökérkezelést követően.
 • Amennyiben a fog és a gyökér helyreállításra alkalmatlan, akkor a fogmegtartó kezelések lehetősége kimerült.
 • Esztétikai és funkcionális hátrányt jelentő szám feletti fogak esetében.
 • Fogszabályozásnál, hiszen hely kell a fogaknak az ideális pozícióhoz.
 • Azon fogak esetében, mikor a fogszabályozás nem segít nagyon kiemelkedő, dőlt fogaknál.
 • Impaktált, beékelődött fogaknál, amelyek nem tudtak előtörni és nyomást gyakorolnak az előttük lévő fogakra.
 • Tejfogak esetén, ha azok hosszan megmaradnak, ezzel akadályozva a maradó fogak előtörését.

(ugrás a lap tetejére)

Milyen esetekben nem javasolt a fogeltávolítás?

 • Szájüregi fekélyek, vérképző szervi megbetegedések
 • Miokardiális infarktust követően
 • Vérzékenység esetén
 • Az állcsontokat érintő nagy dózisú terápiás besugárzás után
 • A szájnyálkahártya súlyos gyulladása esetén

Mire kell figyelni fogeltávolítás után?

Vérzés: Ne öblögessünk, vagy szívogassuk a sebet a foghúzást követő 3 napig, és ez nem csak a közvetlen szívogatásra értendő, hanem a dohányzásra is, vagy a szívószállal történő ivásra. Kerüljük a forró italokat vagy leveseket, ezeket ugyanis előidézhetik a véralvadék kiesését, ami egy – két hétig elhúzódó gyulladáshoz és fájdalomhoz is vezethet.

Duzzanat: az arc megdagadása gyakori tünet foghúzás után. Jéggel hamar lelohaszthatjuk. 10 percig tartsuk rajta a hideget, majd 20 percig pihentessük a területet. Az első 24 órában ezt többször is megismételhetjük.

Fájdalomcsillapítás: foghúzást követően nyugodtan bevehetünk fájdalomcsillapítót, általában elég a recept nélkül kapható gyógyszereket bevenni, de ha az orvosunk úgy dönt, írhat fel erősebb medicinákat is. Mindig kövessük a betegtájékoztatón javasoltakat, figyeljünk az ajánlott mennyiségre, soha ne lépjük túl.

Antibiotikum kúra: azért szoktuk javasolni, hogy a gyógyulási időszak alatt ne alakuljon ki semmiféle gyulladás az érintett területen. Jellemzően bölcsességfog eltávolítás után ajánlott.

Étkezés: kerüljük a kemény, apró szemű ételeket, melyek könnyen felsérthetik a területet vagy belekerülhetnek a sebbe. Kerüljük az alkohol, a tejtermékek, a kávé, a tea, az erős fűszerezésű ételek fogyasztását.

Fogmosás: foghúzás után se hanyagoljuk a fogmosást, csak épp kerüljük el az érintett területet. Egy nap elteltével nagyon óvatosan, lehetőleg puha sörtéjű fogkefével áttörölhetjük a fog helyét.

Lábadozási idő: a foghúzás alatt teljes gyógyuláshoz nem szükséges több hétnek vagy hónapnak eltelnie. Optimális esetben egy-két hét után már kielégítően tudunk étkezni. Komplikált esetben biztosan szót fogunk ejteni a várható gyógyulási időről.

(ugrás a lap tetejére)

Profi fájdalomcsillapítás a Villányi Dentben

A helyi érzéstelenítés, rendelőnkben, lidocain helyett, az annál modernebb, articain hatóanyag tartalmú Ultracain nevű gyógyszerrel történik, melynek nagy előnye, hogy gyorsabban hat (1-3 perc), erős fájdalomcsillapító hatású, nincs szövetingerlő tulajdonsága és a minimális hatóideje 75 perc. Biztonságosan használható kismamáknál (a magzatot nem károsítja, anyatejben nem választódik ki), szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, cukorbeteg pácienseknél is. Ez természetesen megoldást jelent a lidocain érzékeny páciensek számára is. Helyi érzéstelenítést is használunk gyümölcs ízű zselék bedörzsölésével az injekció helyén, hogy ettől a kellemetlenségtől is Óvjuk Önt.

Miért minket válasszon?

 1. A főváros egyik legbarátságosabb rendelőjében már több mint 50.000 pácienst kezeltünk. Rendszeres, reprezentatív elégedettségi felmérésünk eredménye, hogy pácienseink 98,7%-a mindennel elégedett.
 2. Könnyen megközelíthetőek és megtalálhatóak vagyunk. A hetes busz mellett még 8 egyéb buszjárat és 10 villamosjárat áll meg a közvetlen közelünkben. A négyes metróval pedig gyorsan elérhetők vagyunk Pestről is.
 3. Kezeléseinkre írásos garanciát vállalunk.
 4. Az Önt kísérő személy nyugodtan bejöhet a kezelésre.
 5. Önhöz igazodó, rugalmas időpontadás és nagyon gyors reagálás a megkeresésekre.
 6. Minimális a várakozási idő.
 7. Áraink a hasonló méretű és komplex szolgáltatási körű fogászati intézményekhez képest rendkívül méltányosak.
 8. Nincsenek rejtett költségek, a közzétett áraink a teljes szolgáltatás költségét fedezik.
 9. Igényes, kulturált környezetben várjuk Önt.
 10. Automatikusan értesítjük Önt az éves kontrollvizsgálat esedékességekor.
 11. Ingyenes Wifi szolgáltatás található a rendelőben.

(ugrás a lap tetejére)

Mit tartalmaznak áraink?

Egy profi, barátságos és fájdalommentes kezelésnek nem kell csillagászati összegbe kerülnie, ráadásul nem dolgozunk rejtett költségekkel. Nálunk nincsenek plusz költségei olyan alapvető dolgoknak, mint az érzéstelenítés és varratszedés. Lehetősége van megismerni fogászatunkat, munkatársainkat fogászati konzultáció keretében, ahol teljes körű felvilágosítást kap fogai állapotáról és a szükséges kezelésekről.

Ön sokféleképpen fizetheti nálunk fogászati kezelését.

 

Tekintse meg fizetési lehetőségeit és árainkat.

(ugrás a lap tetejére)

További érdekességek a foghúzásról

Nyaralás, búvárkodás, fogfájás: Tudta Ön, ha repülővel megy nyaralni, különösen, ha búvárkodni is szeretne, mindenképp érdemes felkeresnie fogorvosát indulás előtt?  Tovább a cikkre…

Foghúzás utáni fogkefe csere? Szükséges figyelmesség? Foghúzás után szervezetünknek regenerációra van szüksége. Muszáj odafigyelni étrendünkre, életmódbeli és szájápolási szokásainkra, hogy a seb gyógyulása minél gyorsabban és panaszoktól mentesen mehessen végbe.  Tovább a cikkre…

Evolúciós gubanc. A bölcsességfog és a vele kapcsolatos leggyakoribb problémák: A bölcsességfog a harmadik és egyben az utolsó nagyőrlő, ami általában 18 és 25 éves kor között bújik elő, felül és alul egyaránt. Tovább a cikkre…

A foghúzás leggyakoribb okai: Mikor van szükség a fog eltávolítására? Teljesen természetes, ha életünk során, akár gyermekkorban, akár felnőttkorban ilyen-olyan okból szükség van egy vagy több fog eltávolításáraTovább a cikkre…

Bölcsességfog kérdés: Menjen vagy maradjon? Az egyik legváltozatosabb eseteket produkáló fogunk minden bizonnyal a bölcsességfog, hiszen nem csak az előtörése okozhat problémákat, hanem akár torlódásokat is előidézhet az alsó vagy felső fogsorunkban. Tovább a cikkre…

Foghúzás utáni teendők: A foghúzás után még számos dologra oda kell figyelnünk, hogy a gyógyulás rövid idő alatt és minél sikeresebben bekövetkezzen. Tovább a cikkre…

 

Időpontot kérek kezelésre vagy szűrésre!


  Név:

  Telefonszám:

  Kérjük válasszon egyet:

  Ha tudja milyen szolgáltatásra jelentkezik hozzánk kérjük töltse ki:

  Melyik napszakra szeretne időpontot foglalni?