Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Hogyan változtatható meg a fogak formája?

Ma már egyre többen tekintenek úgy a fogászatra, mint egyfajta szépészeti eszközre, s el kell ismernünk, egy egészséges, csinos fogsor bizony sokat dob az ember megjelenésén. Előfordulhat azonban, hogy bár épségét tekintve nincsen problémánk a fogsorunkkal, szabályosságát vizsgálva többre vágyunk. Lássuk, melyek a napjaink fogászatban rejlő lehetőségek!

1. Fogszabályzás
Elég kézenfekvő megoldás lehet a fogszabályozás. Ma már léteznek esztétikus, sőt, akár láthatatlan fogszabályozó készülékek, melyekkel 1-2 év alatt akár felnőtt korban is helyreállítható a fogsor szabályossága. Tudnunk kell azt is, hogy a fogszabályzással nem csak szebb lesz a mosolyunk, de a fogainkat is szebben tisztán tudjuk tartani, ami a hosszú távú megőrzésük szempontjából sem elhanyagolandó.

2. Porcelán héj, direkt héj
Minimális, vagy egyáltalán semmilyen előkészítést, azaz csiszolást nem igényelnek a fogászati héjak. Az ultravékony, kifejezetten esztétikai problémák megoldására kifejlesztett héjak úgy tüntetik el fogsorunk szabálytalanságait, hogy közben nincs szükség a fogak visszacsiszolására, ami a koronáknál sajnos elkerülhetetlen. Nem csak a fogak meghosszabbítására, a formák szabályosságának helyreállítására van lehetőségünk, de az elszíneződéseket eltüntetve teljesen felfrissíthetjük, egységessé varázsolhatjuk a mosolyunkat.

3. Fogászati koronák
Ha ezt a megoldást választjuk, bár spórolhatunk a porcelán héjak árához képest, az eredeti fogból igen sokat kell visszacsiszolni, ami – ha máskülönben a fogaink épek – nem kifizetődő megoldás. Ha azonban gyökérkezelt, túl sokszor tömött és amúgy is szabálytalan a fogsorunk, akkor érdemes lehet a koronák mellett dönteni. Napjaink fogpótlásaival szerencsére attól sem kell tartanunk, hogy túl művi lesz a mosolyunk.

4. Ínyplasztika
Abban az esetben, ha az íny túlságosan ránőtt a fogakra, ezért azok kifejezetten aprók, mellyel a páciens nincs megelégedve, fogászati lézerrel feljebb tolható az íny vonala, amitől a fogak meghosszabbodnak. A lézeres eljárás bár drasztikusan hangzik, utána igen gyorsan regenerálódik az íny, s néhány nap múlva ugyanazoknak a fogaknak, ám újjászületett mosolynak örvendhetünk.

Forrás: Hogyan változtatható meg a fogak formája? – Merjmosolyogni.hu 

 

Megosztás:

Hozzászolások nem engedélyezettek.