Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Panoráma röntgen

Rendelőnkben, a biztonságos fogászati státusz megállapításához és a sikeres kezelések érdekében kis- és panorámafelvételeket használunk.

 


Tárgymutató

Miért lehet szüksége röntgenezésre?

A korai fogszuvasodásnak nincsenek látható fizikai jelei. Néha a fog egészségesnek látszik,de fogorvosunk a röntgenfelvétel alapján megállapíthatja, hogy van-e szuvasodás a zománc alatt, fertőzés a gyökerekben, vagy van-e a csontveszteség a fog körül.

A röntgenfelvétel segít a orvosunknak, hogy lássa a fogak közét vagy a tömés alatti részt. A fogászati problémák korai felismerése és kezelése időt és pénzt spórolhat meg Önnek. Gyerekeknél a röntgen megmutathatja, hogy hol vannak a maradó fogak és mikor nőnek ki. Felnőttek esetén is használható annak megállapítására, hogy a bölcsességfog kinövése mikor várható.

(ugrás a lap tetejére)

Terhesség esetén készíthető -e röntgenfelvétel?

Mindig mondja el orvosunknak, ha terhes vagy akár ennek a gyanúja felmerül. Ilyenkor kivételesen óvatosan bánunk Önnel, és valószínűleg röntgent sem használunk, ha nem feltétlenül szükséges, különösen az első három hónap alatt.

Milyen típusú röntgenek léteznek?

Többfajta röntgen létezik. Van olyan, amelyik csak egy vagy több fogat és azok gyökereit mutatja meg, de egyszerre több fogról is készítenek felvételt. A legáltalánosabb röntgenek kis méretűek, amelyek általában a fogak és az íny állapotának az ellenőrzésére készülnek. Ezek néhány fogat mutatnak, de a gyökerek és a környező részek is látszanak rajta.

Vannak nagyobb méretű röntgenfelvételek, amelyek az egész szájat mutatják, beleértve az összes fogat és csontszerkezetet, amely fogakat tartja. Ezt hívják panoráma röntgennek. Vannak közepes méretű röntgenfelvételek, amelyek egy állkapcsot mutatnak vagy az arc egyik oldalát.

(ugrás a lap tetejére)

Miért hagyja el a fogorvosunk a helyiséget?

A fogorvosaink hetente több száz röntgenfelvételt készítenek. A röntgensugárzás káros a személyzet egészségére, ezért el kell hagyniuk a helyiséget. A kockázat a páciensre nézve egy-két röntgenfelvétel során minimális. A munkaidő alatt viselt kis doziméter segítségével a munkatársaink ellenőrzik a sugár mennyiségét, és ezt szabályos időközönként értékelik.

Időpontot kérek kezelésre vagy szűrésre!


    Név:

    Telefonszám:

    Kérjük válasszon egyet:

    Ha tudja milyen szolgáltatásra jelentkezik hozzánk kérjük töltse ki:

    Melyik napszakra szeretne időpontot foglalni?