Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Esztétikus tömések

Napjainkban a fogszuvasodás népbetegségnek számít, melynek több oka is van. Egyrészt a táplálkozási szokások, másrészt az immunrendszer változásai tehetők felelőssé. Az azonban egyértelmű, hogy a fogszuvasodás terjedésének gátat kell vetni, mert fájdalmas a páciens számára, valamint gyulladás és szövődmények is kialakulhatnak általa.

Érdemes időben elindulni hozzánk ha a fog:

 • gyanúsan elszíneződött
 • érzékennyé vált hidegre, melegre
 • nyilalló fájdalmat érez
 • rágásra érzékennyé vált
 • letört egy darabja, vagy kettétört

Mert ha időben észrevesszük a szuvasodást, az egy egyszerű töméssel rendbe hozható, de ha elérte a fog lágy szöveteit, idegeit, akkor sajnos gyökérkezelés is lehet belőle. Egy gyökérkezelés ára többszöröse egy tömés árának, és amíg egy töméshez egy alkalom szükséges, addig a gyökérkezelés több kezelésből áll.


Tárgymutató

A kezelés menete a Villányi Dentben

Érzéstelenítést követően a kezelést a szuvas terület eltávolításával kezdjük, majd az üreget alaposan megtisztítjuk, hogy se baktérium, se fúrási törmelék ne maradjon.

kompozit fogtömés alapanyaga üvegszemcsékkel és porcelánszemcsékkel megerősített műgyanta, mely egy puha tömőanyag, ami kék fény hatására köt meg.

Óriási előnye, hogy tökéletesen élethű színt lehet belőle kialakítani, így több szín kikeverése révén olyan fogtömés hozható létre, mely teljesen megegyezik az adott fog színével.

Ezután a tömőanyagot helyezzük az üregbe több rétegben, melyeket külön- külön megszilárdítunk egy speciális lámpával.

Gondosan és művészien kialakítjuk a fog végső formáját, a barázdákat és a színt hogy az esztétikum és a harapási funkció is ugyan olyan tökéletes legyen, mint az egészséges fogunkkal volt.

(ugrás a lap tetejére)

Milyen kezelési alternatívák vannak?

Inlay, onlay (betétek)

Néha olyan nagy lyukat kellene betömni, amely a hagyományos anyagokkal és eljárásokkal már nem célszerű. Ilyenkor az úgynevezett betétek (inlay-k vagy onlay-k) használata javasolt. Ezek olyan tömések, amelyeket a fogorvosi üregalakítás és lenyomatvétel után, a fogtechnikusunk készít el. Ez készülhet műanyagból, kerámiából, aranyból vagy cirkónium-kerámiából.

Olvasson többet a betétekről..

Profi fájdalomcsillapítás

A helyi érzéstelenítés, rendelőnkben, lidocain helyett, az annál modernebb, articain hatóanyag tartalmú Ultracain nevű gyógyszerrel történik, melynek nagy előnye, hogy gyorsabban hat (1-3 perc), erős fájdalomcsillapító hatású, nincs szövetingerlő tulajdonsága és a minimális hatóideje 75 perc. Biztonságosan használható kismamáknál (a magzatot nem károsítja, anyatejben nem választódik ki), szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, cukorbeteg pácienseknél is. Ez természetesen megoldást jelent a lidocain érzékeny páciensek számára is. Helyi érzéstelenítést is használunk gyümölcs ízű zselék bedörzsölésével az injekció helyén, hogy ettől a kellemetlenségtől is Óvjuk Önt.

Miért minket válasszon?

 1. A főváros egyik legbarátságosabb rendelőjében már több mint 50.000 pácienst kezeltünk. Rendszeres, reprezentatív elégedettségi felmérésünk eredménye, hogy pácienseink 98,7%-a mindennel elégedett.
 2. Könnyen megközelíthetőek és megtalálhatóak vagyunk. A hetes busz mellett még 8 egyéb buszjárat és 10 villamosjárat áll meg a közvetlen közelünkben. A négyes metróval pedig gyorsan elérhetők vagyunk Pestről is.
 3. Kezeléseinkre írásos garanciát vállalunk.
 4. Az Önt kísérő személy nyugodtan bejöhet a kezelésre.
 5. Önhöz igazodó, rugalmas időpontadás és nagyon gyors reagálás a megkeresésekre.
 6. Minimális a várakozási idő.
 7. Áraink a hasonló méretű és komplex szolgáltatási körű fogászati intézményekhez képest rendkívül méltányosak.
 8. Nincsenek rejtett költségek, a közzétett áraink a teljes szolgáltatás költségét fedezik.
 9. Igényes, kulturált környezetben várjuk Önt.
 10. Automatikusan értesítjük Önt az éves kontrollvizsgálat esedékességekor.
 11. Ingyenes Wifi szolgáltatás található a rendelőben.

(ugrás a lap tetejére)

Mit tartalmaznak áraink?

Egy profi, barátságos és fájdalommentes kezelésnek nem kell csillagászati összegbe kerülnie, ráadásul nem dolgozunk rejtett költségekkel. Nálunk nincsenek plusz költségei olyan alapvető dolgoknak, mint az érzéstelenítés és varratszedés. Lehetősége van megismerni fogászatunkat, munkatársainkat fogászati konzultáció keretében, ahol teljes körű felvilágosítást kap fogai állapotáról és a szükséges kezelésekről.

Ön sokféleképpen fizetheti nálunk fogászati kezelését.

 

Tekintse meg fizetési lehetőségeit és árainkat.

(ugrás a lap tetejére)

További érdekességek a fogtömésről

Hogyan gondozd a fogtömésedet, hogy az minél tovább tartson? A fogszuvasodás megállításának egyik legkézenfekvőbb módszere továbbra is a fogtömés. Többféle anyaggal készíthetők fogtömések, a modern eljárásoknak hála ezek a pótlások teljesen összeolvadnak a fog eredeti szerkezetével, így aztán az esztétika miatt sem kell aggódnunk. Tovább a cikkre…

Fogtömés után jelentkező fájdalom: Minden idők leghatékonyabb konzerváló, azaz fogmegtartó kezelése a fogtömés. Általa nem csak esztétikailag állítható helyre a fog, de meg is lehet menteni, így aztán nem lesz szükség foghúzásra. Tovább a cikkre…

Fogtömés: anyagok, módszerek, eredmények: Ahhoz, hogy egy szuvasodott, lyukas vagy sérült fogat megóvjunk a további károsodástól, mindenképp fogtömésre van szükségünk, nem csak az esztétikum, hanem a rágási funkciók helyreállítása miatt is. Tovább a cikkre…

 

Időpontot kérek kezelésre vagy szűrésre!


Név:
Telefonszám:
Kérjük válasszon egyet:
Ha tudja milyen szolgáltatásra jelentkezik hozzánk kérjük töltse ki:
Melyik napszakra szeretne időpontot foglalni?