Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Gépi gyökérkezelés

A mai modern gyökérkezelésben alkalmazott legújabb eljárások és berendezések egy teljesen új dimenziót tárnak elénk.


Tárgymutató

Miért hatékonyabb a gépi gyökérkezelés?

A technológia dinamikus fejlődése során megjelent gépekkel pontosabb és hatékonyabb a gyökérkezelés.

A speciális gépi műszerekkel végzett gyökérkezelés jelentősen csökkenti a fogorvosi székben töltött időt.

Az eszközök pontossága miatt a kezelések sikeressége is jóval nagyobb arányú, mint a hagyományos kézi reszelőkkel végzett gyökérkezelések esetében.

A gépi tágítás segítségével a nehezebben megmunkálható (görbült vagy beszűkült) gyökércsatornák kezelése nagyobb sikerrel kivitelezhető.

Rendelőnkben az egyik legmodernebb endodonciai eszközzel, VDW Reciproc Silver-rel végezzük a gépi gyökércsatorna tágítást.

(ugrás a lap tetejére)

VDW Reciproc Silver enododonciai motor

A rugalmas Nikkel-Titán (NiTi) foggyökér műszerekkel (Reciproc Blueegyszerűen,

Reciproc Blue gépi NiTi műszerek

hatékonyan és biztonságosan készítjük elő a csatornákat a gyökértöméshez.

(ugrás a lap tetejére)

Gépi gyökérkezelés a Villányi Dentben

 •  a panaszok átnézése és szájvizsgálat után először röntgenfelvételt készítünk a kérdéses fogról
 • érzéstelenítjük a fogat és a környezetét
 • izoláljuk a fogat
 • feltárjuk a fog belsejét (trepanálás)
 • kézi reszelővel és elektromos csatornahossz bemérő műszer (apexlokátor) segítségével meghatározzuk a gyökércsatornák hosszát
 • a mért munkahosszt röntgenfelvétellel tudjuk ellenőrizni (tűs kontroll felvétel)
 • a gyökércsatornákat gépi tágító rendszerrel szakaszosan munkáljuk meg, miközben fertőtlenítő folyadékokkal öblítjük át a csatornákat (kemo-mechanikai tisztítás)
 • a feltágított csatornákat szükség esetén egy fertőtlenítő, gyulladás-csökkentő pasztával és ideiglenes töméssel zárjuk le (gyógyszeres gyökértömés)
 • a gépi rendszerhez tartozó speciális anyaggal (guttapercha+sealer) elkészítjük a végleges gyökértömést
 • kontroll röntgent készítünk
 • elkészítjük a fog végleges restaurációját (tömés/betét/korona)

A gépi gyökértágítás egy magasabb sikerességi arányú, precízebb és megbízhatóbb kezelést tesz lehetővé Önnek, hogy kezelt fogát hosszútávon megőrizhesse.

(ugrás a lap tetejére)

Miért minket válasszon a gépi gyökérkezelési beavatkozáshoz?

 1. Mert a gyökérkezeléshez szükséges extra türelemmel és empátiával, valamint a profi kezeléshez szükséges gépi berendezések pl. gyökérhossz bemérő készülék rutinszerű használatával rendelkezünk.
 2. A főváros egyik legbarátságosabb rendelőjében már több mint 50.000 pácienst kezeltünk. Rendszeres, reprezentatív elégedettségi felmérésünk eredménye, hogy pácienseink 98,7%-a mindennel elégedett.
 3. Könnyen megközelíthetőek és megtalálhatóak vagyunk. A hetes busz mellett még 8 egyéb buszjárat és 10 villamosjárat áll meg a közvetlen közelünkben. A négyes metróval pedig gyorsan elérhetők vagyunk Pestről is.
 4. Kezeléseinkre írásos garanciát vállalunk.
 5. Az Önt kísérő személy nyugodtan bejöhet a kezelésre.
 6. Önhöz igazodó, rugalmas időpontadás és nagyon gyors reagálás a megkeresésekre.
 7. Minimális a várakozási idő.
 8. Áraink a hasonló méretű és komplex szolgáltatási körű fogászati intézményekhez képest rendkívül méltányosak. Nincsenek rejtett költségek, a közzétett áraink a teljes szolgáltatás költségét fedezik.
 9. Igényes, kulturált környezetben várjuk Önt.
 10. Automatikusan értesítjük Önt az éves, kontrollvizsgálat esedékességekor.
 11. Ingyenes Wifi szolgáltatás található a rendelőben.

(ugrás a lap tetejére)

Gyökérkezelés utáni teendők

A gyökérkezelés után az esetek többségében a kezelt fog panaszmentessé válik. Nincs vele különleges teendő, azonban előfordulhat, hogy a kezelés után 1-2 napig érzékeny marad a fog vagy egy ideig még ráharapásra érzékeny, de ez már nem jelenthet éles fájdalmat (a gyökércsúcs körüli terület gyulladása nem szűnik meg egyik pillanatról a másikra). A gyulladt fog körüli íny is gyulladt lehet, amelynek pár nap szükséges lehet a gyógyuláshoz. Jelentkezhet még fantomfájdalom is, ami néhány nap után magától is megszűnik.

Írta: Dr. Grunda Dávid
fogorvos

(ugrás a lap tetejére)

További érdekességek a gyökérkezelésről

Melyek a leggyakoribb tévhitek a gyökérkezeléssel kapcsolatban? Ha már gyökérkezelésre van szükségünk, nagy a baj – gondoljuk. Tovább a cikkre…

Nyaralás, búvárkodás, fogfájás: Tudta Ön, ha repülővel megy nyaralni, különösen, ha búvárkodni is szeretne, mindenképp érdemes felkeresnie fogorvosát indulás előtt? Tovább a cikkre…

Gyökerénél a bajt: a fogászati eredetű gócbetegség: Ha arcunk feldagad, fogunk álmatlan éjszakát okozva fáj, sürgősen orvoshoz fordulunk, hogy panaszainkat gyorsan megoldja. Tovább a cikkre…

Gyökérkezelés utáni fájdalom: Lehetséges okok, jellemző tünetek: Ha valamelyik fogunkkal eljutunk a gyökérkezelés fázisáig, akkorra a fog szövetei már igen gyulladtak, irritáltak lehetnek. Tovább a cikkre…

Gyökerek a XXI-ik században: Aki esett már át gyökérkezelésen tisztában van azzal, hogy ez az időt és fáradtságot igénylő fogászati eljárás esélyt adhat a páciensnek a fog megtartására, a fogvesztés elkerülésére, a gyógyulásra. Tovább a cikkre…

Időpontot kérek kezelésre vagy szűrésre!


  Név:

  Telefonszám:

  Kérjük válasszon egyet:

  Ha tudja milyen szolgáltatásra jelentkezik hozzánk kérjük töltse ki:

  Melyik napszakra szeretne időpontot foglalni?