Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Fogbeültetés, fogimplantáció


Tárgymutató

Mi is az implantátum?

A fogorvosi implantátum nagy tisztaságú, allergén mentes titánium ötvözetből készített műgyökér, amelyet az elvesztett foga(i) helyére ültetünk be az előzetesen gondosan megtervezett fogpótlás viselése céljából.
Az implantátumok mind az egyes fogak, mind a nagyobb foghiányok ellátásánál biztos pilléreket alkotnak, melyeken koronák és hidak biztonsággal és szilárdan elhelyezhetők. Teljesen fog nélküli betegeken is lehet az implantációval segíteni. Megfelelő számú implantátum pillér elhelyezésével lehetővé válik a protézisek szilárdan ülő rögzítése.

Mi az az implantátum felépítmény?

Az implantátum a csontba kerül behelyezésre és az abból nem lóg ki, akár csak a természetes fog gyökere. Belseje üreges és az implantátum begyógyulása után ebbe az üreges részbe lehet belecsavarni az implantátum felépítményt. Ez a felépítmény rész lesz az, amely már kiemelkedik a csont felszínéből, illetve az ínyből is, erre készül majd a korona.

(ugrás a lap tetejére)

Mindenkinél lehet alkalmazni?

Az implantációt megelőzően konzultációra van szükség. A szűrés során 3D CT felvételt és kezelési tervet készítünk. Felmérjük szájüregi és egészségügyi állapotát.

Az eredmények alapján, orvosunk felméri, hogy lehetséges – e az implantátum beültetése.

A műtét előtt a szájüregnek baktériummentesnek kell lennie, ezért a kisebb beavatkozásokat, szájhigiéniai kezelést még a műtét előtt orvosolni kell.

Maga a műtét helyi érzéstelenítésben történik, mivel a csontszövetekben kevesebb az idegvégződés, ezért szinte semmilyen fájdalomérzettel nem jár. A műtét során egy speciális sebészeti készülékkel elkészítik az implantátum helyét és rögzítik. A műtét és a gyógyulástól függően pár hét múlva rákerül az ínyformázó gyógyulási csavar. A műtét után a gyógyulási idő 4-6 hónap. Ez idő alatt, amennyiben szükséges a páciensünknek készítünk egy ideiglenes koronát vagy hidat. A gyógyulási idő leteltével következhet a végső fogpótlás: korona vagy híd.

A fogbeültetés lépései a Villányi Dentben

Az implantációt megelőzően konzultációra van szükség. A szűrés során 3D CT felvételt és kezelési tervet készítünk. Felmérjük szájüregi és egészségügyi állapotát.

Az eredmények alapján, orvosunk felméri, hogy lehetséges – e az implantátum beültetése.

A műtét előtt a szájüregnek baktériummentesnek kell lennie, ezért a kisebb beavatkozásokat, szájhigiéniai kezelést még a műtét előtt orvosolni kell.

Maga a műtét helyi érzéstelenítésben történik és mivel a csontszövetekben kevesebb az idegvégződés, ezért szinte semmilyen fájdalomérzettel nem jár. A műtét során egy speciális sebészeti készülékkel elkészítik az implantátum helyét és rögzítik. A műtét és a gyógyulástól függően pár hét múlva rákerül az ínyformázó gyógyulási csavar. A műtét után a gyógyulási idő 4-6 hónap. Ez idő alatt, amennyiben szükséges a páciensünknek készítünk egy ideiglenes koronát vagy hidat. A gyógyulási idő leteltével következhet a végső fogpótlás: korona vagy híd.

(ugrás a lap tetejére)

Milyen implantátumokat alkalmazunk?

Rendelőnkben, a Dentis Cleanlant System piacvezető implantációs rendszerek beültetésével foglalkozunk (Dentis implant és SQ implant), mely megbízhatósága mellett a világ legtisztább felületű implantátuma. Könnyű behelyezhetőség és stabilitás mellett számos előnnyel rendelkeznek.

 

Mennyi ideig tart?

A fogbeültetés, a teljes gyógyulási folyamatot figyelembe véve, nem tartozik a rövid kezelések közé. A gyógyulási időszak legalább 3 hónap.

(ugrás a lap tetejére)

Ki végzi el a kezelést a Villányi Dentben?

Dr. Gazdag Dávid szájsebész, implantológus

Dr. Gazdag Dávid profil
Bővebben Dr. Gazdag Dávidról

A páciens - orvos - asszisztens összhang mellett a minőségi, pontos munka elengedhetetlen számára. Szájsebészet, implantológia és csontpótlás specialistája

Szakmai hivatástudat:

“Számomra a fogorvoslás nem szakma, hanem hivatás. Mindig törekszem a páciens - orvos - asszisztens jó összhang kialakítására, hogy oldottabb legyen a páciens. Munkám során elengedhetetlen a pontos és minőségi munka. Fontos, hogy a páciens a kezelések után elégedetten és nyugodtan távozzon és megbízzon bennem.”

Páciensünk véleménye

"Doktor Úrhoz kerültem bölcsességfog húzással. Gyors és nagyon alapos volt a Doktor Úr. Eléggé féltem, mivel nem egyszerű foghúzásról volt szó. Csak ajánlani tudom. K. Dorina”

Miért minket válasszon?

 1. A főváros egyik legbarátságosabb rendelőjében már több mint 50.000 pácienst kezeltünk. Rendszeres, reprezentatív elégedettségi felmérésünk eredménye, hogy pácienseink 98,7%-a mindennel elégedett.
 2. Könnyen megközelíthetőek és megtalálhatóak vagyunk. A hetes busz mellett még 8 egyéb buszjárat és 10 villamosjárat áll meg a közvetlen közelünkben. A négyes metróval pedig gyorsan elérhetők vagyunk Pestről is.
 3. Kezeléseinkre írásos garanciát vállalunk.
 4. Az Önt kísérő személy nyugodtan bejöhet a kezelésre.
 5. Önhöz igazodó, rugalmas időpontadás és nagyon gyors reagálás a megkeresésekre.
 6. Minimális a várakozási idő.
 7. Áraink a hasonló méretű és komplex szolgáltatási körű fogászati intézményekhez képest rendkívül méltányosak.
 8. Nincsenek rejtett költségek, a közzétett áraink a teljes szolgáltatás költségét fedezik.
 9. Igényes, kulturált környezetben várjuk Önt.
 10. Automatikusan értesítjük Önt az éves kontrollvizsgálat esedékességekor.
 11. Ingyenes Wifi szolgáltatás található a rendelőben.

(ugrás a lap tetejére)

Mire érdemes odafigyelni a beültetés után?

 • A fogbeültetés után előfordulhat az arc rövid ideig tartó felduzzadása, ezt jegeléssel lehet orvosolni.
 • Ha a fogbeültetés után fájdalom jelentkezik, akkor érdemes fájdalomcsillapítót szedni. A tapasztalat azt mutatja, hogy a rendben lefolyt műtétek után a fájdalomcsillapítóra már másnap nincs szükség.
 • Az antibiotikumos védelem nagyon fontos a fertőzés elkerülésére, ezért azt folyamatosan kell szedni öt napon keresztül.
 • A fizikai munkát, valamint a testedzést érdemes kerülni a fogbeültetés utáni napokban, mert utóvérzés léphet fel.
 • Mindenképp kerülni kell a szauna, szolárium használatát, valamint az uszodát.
 • Fogbeültetés után nem szabad a fogbeültetés helyén rágni, illetve érdemes kerülni a kemény ételek fogyasztását.
 • Fogbeültetés után javasolt három napon át kerülni az alkohol és a kávé fogyasztását, valamint a dohányzást.
 • A tejtermékek minden formájának fogyasztása ellenjavallt a fogbeültetés utáni néhány napban.
 • A fogbeültetés területét nem szabad tapogatni nyelvvel vagy ujjal, lassítja a gyógyulási folyamatot és fertőzés előidézője is lehet.

(ugrás a lap tetejére)

További érdekességek az implantátumokról

Öt fogászati beavatkozás, amivel éveket fiatalodhatsz: Ahogy telnek-múlnak az évek, a fogaink is rengeteg változáson mehetnek keresztül. Tömések, húzások, pótlások, gyökérkezelések. Tovább cikkre…

Időpontot kérek kezelésre vagy szűrésre!


  Név:

  Telefonszám:

  Kérjük válasszon egyet:

  Ha tudja milyen szolgáltatásra jelentkezik hozzánk kérjük töltse ki:

  Melyik napszakra szeretne időpontot foglalni?