Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Héjkerámia

 

Manapság az esztétikus, ragyogó mosoly nem a sztárok exkluzív világának kiváltsága és hiú pazarlásnak sem mondható. A mosolyával, arcával elégedett ember magabiztosan nevet és kommunikál környezetével. Legyen Ön is közöttük!

A héjkerámia tökéletes megoldást nyújt, ha nagyobb mértékű elszíneződés, csúnya fogforma, a fogak kedvezőtlen tengelyállása, vagy a szomszédos fogak közti túl nagy rés látható.


Tárgymutató

Mi is a héjkerámia

A veneer egy hajszálvékony kerámia héjat jelent, mellyel annak külső felületre ragasztásával a frontális fogakat esztétikussá varázsolhatjuk. A héjkerámiákat két csoportba oszthatjuk:

Direkt héj (direkt veneer, recontouring):  A direkt héjat teljes egészében a fogorvosunk készíti el egy speciális rétegezési technika segítségével, különleges minőségű tömőanyagokból. Az anyagok rétegezési technikával kerülnek a fogfelszínre, oly módon, hogy az egyes anyagszíneket váltakozva alkalmazza. Ez a módszer nem igényel fogtechnikai laboratóriumi közreműködést.

Indirekt héjkerámia (indirekt héj, kerámiahéj, veneer): Fogtechnikai laboratóriumban készülő fogművek. Ezek a hajszálvékony, fényáteresztő kerámiahéjak a legkülönbözőbb, természetesnek ható színárnyalatban és kivitelben kerülnek az előkészített fogakra. Az Ön értékes fogzománca a legmesszemenőbbekig megkímélt lesz, mivel csak egy nagyon keveset kell lecsiszolni a fogból ahhoz, hogy ezek a héjak felhelyezhetők legyenek. A kerámia héjakat egy speciális fogászati ragasztóval illesztjük az előkészített fogakra, ennek köszönhetően a héjak hosszú időre rögzülnek.

(ugrás a lap tetejére)

Mikor ajánljuk a kerámia héjakat?

 • Zománchibák, szuvasodások és elszíneződések a fog anyagában
 • Traumák: a fogak metsző éleinek törései
 • A fogak metsző éleinek lepattogzásai
 • Elszíneződött, gyökérkezelt fogak színkorrekciója
 • Soron kívül-belül álló fogaknak a harmonikus fogívbe való szintbehozatala
 • Fogak közötti rések, hézagok csökkentése zárása
 • A fogak tengelyeltéréseinek korrigálása fogszabályozás nélkül

Milyen esetekben nem javasolt a héjkerámia?

 • Nem megfelelő szájhigiénia esetén
 • Nagymértékben szuvas vagy nagymértékben sérült frontfogak esetén
 • Bizonyos harapási rendellenességek esetén
 • Éjszakai fogcsikorgatás vagy nagyon erős fogszorítás esetében

Héjkerámia készítésének menete a Villányi Dentben

Első lépésként szükséges egy konzultáció, mely alkalmával felmérjük fogai állapotát és megvizsgáljuk, hogy Önnek a héjkerámia a legmegfelelőbb megoldás.

Fogorvosunk előkészíti a fogait úgy, hogy a fogak átformálása révén helyet csináljon a héjnak, majd lenyomatot készít szája ezen területéről. Ezt a fogtechnikai laborba küldjük, ahol elkészítik az Ön új foghéjainak modelljét.
Az elkészült kerámia héjakat a fogorvosunk hozzáragasztja az előkészített fogakhoz.

(ugrás a lap tetejére)

Miért minket válasszon?

 1. A főváros egyik legbarátságosabb rendelőjében már több mint 50.000 pácienst kezeltünk. Rendszeres, reprezentatív elégedettségi felmérésünk eredménye, hogy pácienseink 98,7%-a mindennel elégedett.
 2. Könnyen megközelíthetőek és megtalálhatóak vagyunk. A hetes busz mellett még 8 egyéb buszjárat és 10 villamosjárat áll meg a közvetlen közelünkben. A négyes metróval pedig gyorsan elérhetők vagyunk Pestről is.
 3. Kezeléseinkre írásos garanciát vállalunk.
 4. Az Önt kísérő személy nyugodtan bejöhet a kezelésre.
 5. Önhöz igazodó, rugalmas időpontadás és nagyon gyors reagálás a megkeresésekre.
 6. Minimális a várakozási idő.
 7. Áraink a hasonló méretű és komplex szolgáltatási körű fogászati intézményekhez képest rendkívül méltányosak.
 8. Nincsenek rejtett költségek, a közzétett áraink a teljes szolgáltatás költségét fedezik.
 9. Igényes, kulturált környezetben várjuk Önt.
 10. Automatikusan értesítjük Önt az éves kontrollvizsgálat esedékességekor.
 11. Ingyenes Wifi szolgáltatás található a rendelőben.

(ugrás a lap tetejére)

Mit tartalmaznak áraink?

Egy profi, barátságos és fájdalommentes kezelésnek nem kell csillagászati összegbe kerülnie, ráadásul nem dolgozunk rejtett költségekkel. Nálunk nincsenek plusz költségei olyan alapvető dolgoknak, mint az érzéstelenítés és varratszedés. Lehetősége van megismerni fogászatunkat, munkatársainkat fogászati konzultáció keretében, ahol teljes körű felvilágosítást kap fogai állapotáról és a szükséges kezelésekről.

Ön sokféleképpen fizetheti nálunk fogászati kezelését.

 

Tekintse meg fizetési lehetőségeit és árainkat.

(ugrás a lap tetejére)

További érdekességek a héjkerámiáról

Hogyan változtatható meg a fogak formája? Ma már egyre többen tekintenek úgy a fogászatra, mint egyfajta szépészeti eszközre, s el kell ismernünk, egy egészséges, csinos fogsor bizony sokat dob az ember megjelenésén. Tovább a cikkre…

Szájápolási tudnivalók fogászati héjjal rendelkezőknek: Ha már egyszer elhatároztuk, hogy porcelán héjakkal tesszük tökéletessé a mosolyunkat, akkor érdemes odafigyelni arra is, hogy az eredmény tartós legyen. Tovább a cikkre…

 

Időpontot kérek kezelésre vagy szűrésre!


  Név:

  Telefonszám:

  Kérjük válasszon egyet:

  Ha tudja milyen szolgáltatásra jelentkezik hozzánk kérjük töltse ki:

  Melyik napszakra szeretne időpontot foglalni?