Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Van-e a barázdazárásnak hátránya?

A barázdazárás az egyik leghatékonyabb fogszuvasodás-gátló fogászati eljárás napjainkban, sokan mégis óvakodnak tőle, mert nem tudják, hogy jár-e bármiféle negatív következménnyel, ha őrlőfogaik barázdáit feltöltik, azaz lezáratják.

Van-e a barázdazárásnak hátránya?
Mivel barázdazárás során az eredeti fog csiszolására, fúrására nincs szükség, csak a meglévő fogzománcra kerül rá egy plusz védőréteg, ezért fogászati szempontból csak ajánlott lehet a barázdazárás elvégzése, hiszen az őrlőfogak szuvasodása leggyakrabban a mély barázdákból indul meg.
A féléves fogászati ellenőrzések alkalmával fogorvosunk megbizonyosodik róla, hogy a védőanyag még mindig a helyén van-e, nem kopott-e le túlságosan, ilyen esetekben javasolhatja a barázdák újbóli lezárását, hiszen ha a védőréteg és a fog közé bejutnak a baktériumok, akkor már nem vagyunk védettek a szuvasodással szemben.

A barázdazárás folyamata
Barázdazárás során a fogorvos egy folyékony plasztikus anyagot ecsetel a fog rágófelszínére, ami tökéletesen bejut a fog mélyebb és sekélyebb barázdáiba, majd UV lámpa segítségével megszilárdítja az anyagot. Könnyen, néhány perc alatt elkészül a barázdazárás, ráadásul nincs szükség érzéstelenítésre, hiszen a beavatkozás teljesen fájdalommentes.

A barázdazárás előnyei
– a fog rágófelszíne könnyebben tisztán tartható;
– a maradandó fogak első megjelenésétől (6-7 éves kor) elvégezhető a barázdazárás;
– a hátsó őrlőfogak barázdazárásával a nehezen tisztán tartható felszíneket is megóvhatjuk a szuvasodástól;
– a beavatkozás teljesen fájdalommentes;
– nincs szükség az eredeti fogzománc fúrására, csiszolására.

Forrás: Van-e a barázdazárásnak hátránya? – Merjmosolyogni.hu 

 

Megosztás:

Hozzászolások nem engedélyezettek.