Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Öt fogászati beavatkozás, amivel éveket fiatalodhatsz

Ahogy telnek-múlnak az évek, a fogaink is rengeteg változáson mehetnek keresztül. Tömések, húzások, pótlások, gyökérkezelések… Lássuk, milyen módszerekkel frissíthetjük fel a fogsorunk állapotát, s vele együtt teljes megjelenésünket.

1. Fogászati implantáció

Ha olyan foggal rendelkezünk, ami valamilyen oknál fogva már nem menthető meg és fogorvosunkkal a fog eltávolítása mellett döntöttünk, akkor érdemes átgondolni a fogászati implantáció lehetőségét. Ebben az esetben ugyanis nincs szükség a szomszédos fogak lecsiszolására, ráadásul a módszer alkalmas a teljesenélethű fogpótlások elkészítésére is.

2. Fogászati héj

Kisebb esztétikai szabálytalanságok, hézagok, elszíneződések korrigálására megoldást jelenhetnek a direkt (kompozit) vagy porcelán héjak. Míg a kompozit héjat a fogorvosi székben ülve azonnal kialakítja az orvos, addig a porcelán héj elkészítéséhez fogtechnikus munkájára és egy kis időre is szükség van. A kompozit héj bár olcsóbb, ma már léteznek olyan speciális porcelán héjak, melyek ugyan drágábbak, de egyáltalán nincs szükség a fogzománc csiszolására.

3. Fogfehérítés

Ahogy idősödünk, fogaink egyre többet veszítenek természetes fehérségükből, amin a dohányzás vagy a túlzott kávé- vagy teafogyasztás csak tovább ront. Pedig egy fehér fogsorral szó szerint éveket tagadhatunk le.

4. Koronacsere

Bár maga a fogászati korona nem színeződik el, a mellette lévő fogaink igen, ezért vagy fehérítéssel, vagy a korona színének cseréjével törekedjünk az egységes színárnyalatra.
Ha korábban fémkerámia koronát tetettünk fel egy vagy több fogunkra, valószínűleg tapasztaltuk az íny vonalánál megjelenő vékony, szürke csíkot, ami zavarhat minket. Ilyen esetben a koronákat kicseréltethetjük teljesen fémmentes, porcelán vagy cirkon koronára, visszanyerve természetes mosolyunkat.

5. Fogszabályozás

A fogszabályozáshoz soha nincs késő. Ha az évek során fogaink épségét megőriztük, ám nem vagyunk megelégedve a pozíciójukkal, akkor bátran forduljunk fogszabályzó szakorvoshoz, hiszen ma már léteznek nagyon diszkrét külső vagy teljesen láthatatlan belső fogszabályzók is.

Forrás: Öt fogászati beavatkozás, amivel éveket fiatalodhatsz – Merjmosolyogni.hu 

Megosztás:

Hozzászolások nem engedélyezettek.