Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Ha elcseppen az első vércsepp

Nyugodtan megmosod a fogad, rendesen, szabályosan, alul, felül, öblítesz, köpsz egyet…. és mit látsz egy hatalmas vérfoltot. Ez persze nem baj, ha éppen van egy vágás a szádban, azonban sok egyéb esetben azonnali orvoslást igényelhet!
Lássuk csak, mi okozhatja még a vérzést?

  • -túl kemény fogkefe
  • -terhességi hormonok
  • -a fogselyem agresszív használata
  • -fekély a szájban
  • -gyulladt fogíny

Mindannyian tudjuk, hogy a duzzadt, gyulladt íny nemcsak fájdalmas, kellemetlen, de annak a jele is lehet, hogy valami komolyabb probléma van a szájban. A leggyakoribb bűnös nem megfelelő fogápolás, a baktériumok, fogkő-lerakódás és az ennek következtében kialakuló fogínygyulladás. A fogíny ezen állapotában a fogmosás vérzéshez vezethet, melynek súlyosabb állapota az úgynevezett periodontitis, vagy ínybetegségek kialakulása.

A fogíny betegség súlyos dolog, de kezelhető, ha időben kezdik és megfelelő a szájhigiénia. Alapos tisztítás, puhább fogkefe és máris sokat tehetünk vérző fogínyünkért.

Ha a vérzés több mint egy héten keresztül fennáll, vagy az állapot rosszabbodik érdemes orvosi röntgenes konzultációt kérni, hogy megnézhessük milyen mély a gyulladás és időben kezelhessük az elváltozást. Szeretettel várunk egy gyors ellenőrzésre.

Megosztás:

Hozzászolások nem engedélyezettek.