Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

Csábíts a mosolyoddal!

Ha a mosolyod már nem a régi, és fogsorod is egyre hiányosabb, érdemes azon gondolkodni, hogy koronákkal, fogpótlásokkal teszed újra csábítóvá. A fogászatban a korona a fog zománccal borított része, mely segíti a táplálék harapását, rágását, őrlését.
Ha a koronát pótolni kell, azt többféle eljárással is megteheti a kezelő fogorvos, miután felmérte a lehetőségeket.
Többféle fogpótlás létezik, mint az extrakoronális rögzített fogpótlások, amikor a fogat körbefogják és a rögzítés után nem távolíthatóak el, csak a fogmű károsításával. Létezik még az inrakoronális változat, amikor a fogpótlások a fog belsejében kialakított üregben rögzülnek. Harmadik lehetőség még az indirekt, amikor a pótlás elkészítése nem a szájüregben, hanem a fogtechnikus laborjában készül el. A nyomat levétele után a kért anyagból készíti el a szakember a koronát, amit ragasztócementtel rögzítenek a foghoz.
Nagymértékben szuvasodott, letört fogak, kopás vagy esztétikai cél esetén is koronát vagy fogpótlást érdemes csináltatni.
A beteg vizsgálata és a diagnózis felállítása után következik egy kezelési terv elkészítése, mintavétel, színválasztás, lenyomatvétel, a korona elkészítése, majd a próba és a rögzítés, utána harapási magasság beállítása.

Megosztás:

Hozzászolások nem engedélyezettek.