Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

13 dolog, amire jó a fogkrém

A fogkrém nemcsak a fogakat veszi kezelésbe, de háztartási tisztító képességei is csodálatosak.

1. Eltünteti az arc piros foltjait
Szeretnéd, ha gyorsan el tudnád halványítani az arcodon levő pattanásokat és irritációkat?
Vigyél fel a bőrre egy kis fogkrémet, hagyd hatni, míg teljesen rászárad, majd langyos vízzel mosd le. Ez persze egy gyors pattanás halványító eljárás, amely nem szünteti meg teljesen a problémát, de jól jön, ha nincs kéznél korrektor.

2. Megnyugtatja az égett bőrfelületet
Ha a nyári forróságban leperzselted magad, esetleg főzési baleset áldozata lettél, alkalmazz finoman az égett bőrfelületre fogkrémet.
Az érintett területet azonnal megnyugtatja, átmenetileg minden fájdalmat enyhít. Megakadályozza a bőr felhólyagosodását is.

3. Sebek, hólyagok és irritációk enyhítése
A bőrirritációk általában égnek, vagy viszketnek – ezeken a tüneteken enyhíti a fogkrém. Ha például rovarcsípéstől szenvedsz, kend be egy kis fogkrémmel és azonnal elmúlik a kényelmetlen viszketés és csípő fájdalom.
Gyorsan felszárítja a sebeket, ezáltal ezek gyorsabban begyógyulnak. Egyik napról a másikra meggyógyítja a sebeket és a hólyagokat.

4. Elveszi a büdös szagokat
A fokhagyma, hal, hagyma és más erős illatú ételeket a bőrünk beissza. Súroljuk át kezünket egy kis fogkrémmel, és a szagok eltűnnek!

5. Hajzselé helyett
A zselés fogkrémek ugyanazokat az oldódó polimereket tartalmazzák, mint a legtöbb hajgél.
Ha kifogyott a hajzseléd, de szeretnéd fixálni a hajadat, dörzsöld be egy kevés fogkrémmel.

6. A körmök tisztítása
Ha a fogakat képes kifehéríteni és megtisztítani, akkor a körmöket is. Fogkrémes körömkefével dörzsöld át a körmeidet, így tisztább, ragyogóbb és erőseb körmeid lesznek.

7. Zsírkréta és ceruza foltok tisztítása
A gyerekek gyakran “hagynak nyomokat” a falon, bútoron és egyéb felületeken.
Egy fogkrémes nedves szivaccsal mossuk át a felületet és a foltok eltűnnek.

8. Elszíneződött cipők tisztítása
A sportcipőkön gyakran elszíneződik a bőr, gumi vagy textil. Csak dörzsöljük át alaposan fogkrémes kefével, és a cipő tisztaságtól fog ragyogni!

9. Foltok eltávolítása
A fogkrém kiveheti a ruhák, szőnyegek és egyéb textilek foltjait. Alkalmazzunk a fogkrémet közvetlenül a folton, dörzsöljük bele, majd öblítsük ki szokásos módon.
Vigyázat, a fehérítő fogkrém néha fehéríti a szövetet is.

10. Cumisüveg és műanyag edények szagtalanítása
Ha a cumisüveg átvette a savanyú tej illatát, a fogkrém jó tisztítószer, mert nemcsak tisztít, kellemes illata van, de a szervezetre nem egészségtelen (mint a mosogatószer). Természetesen le kell öblíteni alaposan.

11. CD, DVD karcolásainak eltüntetése
A fogkrém úgy tűnik jól működik a gyenge karcolások és foltok eltüntetésében.
Vigyünk fel egy kevés fogkrémet a lemezre, gyengéden dörzsöljük be, majd öblítsük le és szárítsuk meg.

12. Ezüst ékszerek tisztítása
Egy régi fogkefével és fogkrémmel kifényesíthetjük régi ezüstékszereinket. Alaposan öblítsük le a fogkrém nyomait és töröljük meg egy puha ronggyal.
Ne használd ezt a módszert gyöngyökre, mert károsíthatja a bevonatot.

13. Eltávolítja a vasaló talpáról az égett foltokat
Még a legmodernebb gőzölős vasalók talpa is megfoltosodhat. A fogkrémben levő szilícium-dioxid gyengéden leöli a fémről az égett réteget.

Megosztás:

Hozzászolások nem engedélyezettek.