Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

A mosolyod a tied!

A munkahelyi szájápolás és a higiénia megőrzése még a mai nap sem könnyű dolog. A kollégák általában furcsán néznek arra, aki fogkefével és fogkrémmel a kezében vonul a munkahelyi mosdó felé egy-egy ebéd után. De mi történik, ha semmilyen lehetőségünk nincsen fogaink tisztántartására, esetleg egy jóízűen elfogyasztott mákos guba után kell rohanni azonnal a főnök elé.

Ez esetben sem kell elkeseredni, hiszen léteznek apró trükkök, melyekkel az étel és ital okozta szennyeződések maradéktalanul eltávolíthatók.
Ha nem megoldott a fogak tisztántartása vagy nincs nálunk fogkefe és fogkrém, az alábbi ötleteket felhasználva még egy kiadós pörkölt után is bátran mosolyoghatunk kollégáinkra.
Hogyan mossunk fogat fogkefe nélkül?

Első tippünk: fogtisztítás papírtörlővel. Ezzel csak óvatos munkát lehet végezni és nem is mindig hatékony, mert a papír elszakadhat, átvizesedik és szétmállhat a fogainkon, de tűzoltásnak kiváló.

Második lehetőség, ha van fogkrémünk, de nincsen fogkefénk: nyomjuk ki a szokásos adagot a benedvesített törülközőre és azzal tisztítsuk meg fogainkat. Ügyeljen arra, hogy minden fogat külön-külön tisztítson meg, és próbálja meg eltávolítani az összes látható lepedéket, ügyelve a fogak belső felületére is.

A harmadik és legegyszerűbb tippünk? Egy nagy pohár vízzel öblögessük ki a szájunkat. Ez is eredményes lehet, főleg, ha csak valamilyen könnyű ételt fogyasztottunk.

Létezik még a fogak nedves ujjal való sikálásának módszere, de az is hatásos, ha tartunk magunknál fogselymet, mely önmagában is hatásos módszer.

A fogkrémek alternatívája lehet a só és víz keveréke. A só természetes antibakteriális hatású, de használhatunk szódabikarbónát is a fogak tisztítására.

A legvégére hagytuk a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldást, a cukormentes rágógumit, amely segíthet megelőzni a fogszuvasodást, könnyen elérhető és bárkitől kölcsönkérhetünk egy drazsét.

Megosztás:

Hozzászolások nem engedélyezettek.