Isten hozta a Villányi Dent, Budapest legbarátságosabb fogászatának weboldalán. · Nyitva: H-P 7:30-20.30, Szombat 09-15 · Ünnepi nyitva tartás

9 tipp, hogyan készüljön fel a fogorvosi látogatásra

Amikor megérik bennünk az elhatározás, hogy ideje lenne felkeresni a fogorvosunkat, egy kicsit megtorpanhatunk, hiszen biztosak akarunk benne lenni, hogy minden a lehető legsimábban fog menni és boldogan, elégedetten hagyhatjuk el a fogorvosi rendelőt. Ahhoz, hogy ez biztosan így történjen, íme 9 tanács, ami garantáltan az Ön segítségére lehet.

1. Lépjen közvetlen kapcsolatba a szakemberrel!
Eljött az ideje, hogy telefont ragadjon. Rendelőnkben recepciósok segítik, az orvosaink munkáját, tehát először velük fog beszélni, azonban örömmel segítenek a korábbi kezelőorvos azonosításában és örömmel vesszük, ha előzetesen az orvossal is konzultál, így pontosabban megállapítható a várt kezelés és minden azonnali kérdésére gyors, szakszerű választ kaphat. Amennyiben nem tudjuk az orvost telefonhoz hívni, igény esetén később visszahívja Önt. Ha még nem találkozott a kiválasztott kezelőorvossal, egy néhány perces telefonbeszélgetésből is leszűrheti a szakmai hozzáállását, empatikus képességeit és ez már sokkal magabiztosabbá teheti Önt.

2. Egyeztessen időpontot!
Nem mindig szerencsés váratlanul betoppanni a fogászatra, hiszen ilyenkor megvan az esélye, hogy a tervezettnél több időt kell várakozással eltölteni. Rendelőnk törekszik arra, hogy az érkezése után követő pár percen belül Ön beülhessen az orvosi székbe, azonban tervezhetővé teszi az orvosaink munkáját is, ha tudunk az érkezéséről.

3. Érdeklődhet az érzéstelenítési módszerekről!
A lidocainos érzéstelenítés helyet a sokkal modernebb ultracaint használja rendelőnk, mely kismamáknál is alkalmazható és 3-5 perc alatt ható egyik legmodernebb készítmény. Helyi érzéstelenítést is használunk gyümölcs ízű zselék bedörzsölésével a szuri helyén, hogy ettől a kellemetlenségtől is Óvjuk Önt.

4. Tájékozódjon a kezelés várható időtartamáról!
Jobb, ha minél kevesebb kérdőjellel a fejében érkezik meg a fogorvoshoz. Ha előre tudja, hogy mi fog Önnel történni a rendelőben, s várhatóan mennyi időt vesz igénybe az ellenőrzés/kezelés, akkor garantáltan nyugodtabb lehet a látogatás.

5. Parkolási lehetőségek felmérése
Egy fogorvosi kezelés előtt senkinek sem hiányzik, hogy a parkolás vagy az esetleges késedelem miatt aggódjon, ezért jobb, ha megtervezi az utat, a járművet amivel érkezik, a parkolási lehetőségeket és a parkolási díjakat. Rendelőnk esetében erre valóban érdemes egy kis időt hagyni, hiszen a város egyik komoly csomópontjában vagyunk. A parkolási lehetőségekről a weboldalunkon is tájékozódhat.

6. Gondoskodjon kísérőről!
A komolyabb fogászati beavatkozás idegileg és fizikailag is megterhelő lehet, nem is beszélve a vérzéssel járó beavatkozásokról, ezért jó ha van Ön mellett valaki. Hozzátartozója az Ön kezelését végigkísérheti rendelőnkben, csökkentve az esetleges stresszt és félelmeket.

7. Homeopátiás nyugtatók, egyéb gyógyszerek
Ha izgatott a kezelés miatt vagy érzékeny rá, ha a szájába nyúlkálnak, akkor érdemes beszereznie nyugtató szereket, például Daedalont a kezelés előtt.

8. Fogmosás
Ne felejtsen el az időpont előtt nem sokkal alaposan fogat mosni. Könnyebb dolga lesz az orvosnak a diagnózist megállapítani, ha nem kell előtte neki eltávolítania az ételmaradékokat a fogakról. Rendelőnkben természetesen lehetőség van a fogmosásra, ha nem érkezett a páciens fogkefével, fogkrémmel, szívesen adunk.

9. Jutalmazza magát!
Ha túl van a beavatkozáson, miért ne jutalmazhatná magát egy kis vásárlással vagy egy szabadnappal? Amennyiben komolyabb beavatkozást (foghúzás, implantáció) végeznek Önön, jobb is, ha egy nap pihenőt beiktat, így az első huszonnégy órában javasolt tanácsokat (dohányzás elhagyása, speciális étkezés, jegelés, stb.) is sokkal könnyebb lesz betartani.

Forrás: Merjmosolyogni.hu 

Megosztás:

Hozzászolások nem engedélyezettek.